Dartmoor

logo

HAYTOR
haytor

haytor
Haytor rocks – voorzijde (linksboven) en achterzijde (boven)

Een korte klim met een prachtig uitzicht. Ook hier loslopende paarden, schapen en koeien zoals in de New Forest. De heide bloeit nog wat half september maar is niet dominant aanwezig. Het is niet te merken dat er een zomer met veel touristen achter de rug is, maar de zomer was dan ook niet zo geweldig volgens de erg vriendelijke lokale raadgevers.

haytor
DE PADEN OP, DE LANEN IN, en dan ook letterlijk…..

lane

Het past precies (boven), maar als er een tegenligger komt wordt het passen en meten met de camper in de “lanes”. Wandelen tot zover je kan kijken (rechts) maar je moet natuurlijk ook weer terug…

4
POSTBRIDGE
1

Postbridge – Clapperbridge Hij is mooi en ook erg in trek bij iedereen. Maar onderweg vind je als je goed zoekt ook hele kleintjes:

5

2
3
De “nieuwe” brug is inmiddels ook op leeftijd…..
PRINCETOWN

3

       2 Weidse uitzichten met de tors, de graniet erupties, op diverse plaatsen als eventueel doel om te bezichtigen evenals de quarries, de graniet winningen. De glooiingen geven, in combinatie met wisselende lichtvallen, prachtige vergezichten waar de diepe dalen te raden zijn. Het is een omgeving die bij slechte weersomstandigheden ook minder vriendelijk kan zijn.
1

Doe aub het hek dicht! Ze zijn toch niet bang dat er iemand ontsnapt?

5

Dartmoor Prison (detail uit bovenstaande foto)

          7

Het eten was prima, de overnachtingen kostten bij deze pub niets voor ons en de plaats was centraal, dus wie weet komen we nog eens terug hier.

   8