Pétanque

vereniging

 boulodrome small
Boulodrome Jeu de Boules Almere
buiten (boven) en binnen (onder)

Sinds enkele jaren alweer lid van jeu de boules Almere, waar wij noestig trainen op de dinsdagavonden en zaterdagmiddagen. Ook zijn wij deelnemer (speler en/of invaller) aan de competitie (5e klasse) van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Samen met zoon William regelmatig op stap in het land om deel te nemen aan diverse toernooien.

header top

 

IMG 20171217 161052291

 

 

onderweg

16 september 2017 - Het Essche boultje

De inschrijving (compleet met koffie) 's morgens met de eerste wedstrijdkaart en een plattegrond van Esch.
Daarnaast de baan waar we de eerste wedstrijd speelden.

esch 1esch 2
Onder de baan waar we de 4e wedstrijd speelden met een prieeltje waar we werden onthaald op een koud biertje!

esch 3esch 4

eigen baan

baan 1

Inmiddels in de herfst van 2016 begonnen met de aanleg van een eigen baan in de achtertuin om regelmatig te kunnen oefenen en partijtjes te spelen met vrienden en bekenden.

Links en rechts de baan (baan 1) in aanleg.
De tuin is eerst geëgaliseerd en voorzien van een dunne laag zand. De borders werden aangebracht, waarna de laag Gralux halfverharding er op kwam (10 cm) met een dun laagje spit eroverheen.

baan 01

 baan 1a

 
  tuin  

hoe het begon

Ooit begonnen bij de Eerste Maarssense Jeu de Boules Club, waar ik 6 jaar secretaris mocht zijn. Het was een leuke tijd in het park van Goudestein aan de Vecht in Maarssen. We hebben daar heel wat toernooien georganiseerd en hadden zelfs de Nationale Competitie 2e klasse (waar wij ook in speelden toen) een keer als gast.

Daarna heb ik een hele lange tijd met veel plezier bij Boulaere in Laren gespeeld en was ook daar secretaris (ongeveer 12 jaar).

 
   Ook daar hebben we heel wat toernooien georganiseerd en daar was het ook dat we jaarlijks een 3-, later een 4- en nog weer later een 5-landen ontmoeting hadden met Lokeren (België), Norfolk en Suffolk Petanque Association (Engeland), later aangevuld met een wisselende Franse vereniging en daarna ook een Zuid-Duitse club (die heel erg goed waren!).de bel 29 mei 2008   
 

overzicht069