GeoCaching

Na mijn 1000ste cache te hebben gevonden vond ik het wel eens tijd worden om er een stukje van mijn website aan te wijden. Hier staan de laatste uitdagingen, scores en nieuwtjes uit mijn "cache-wereldje". Ook laat ik wat leuke foto's van
vondsten zien zonder de cache te verklappen. Nieuw in de cache-wereld? Klik dan HIER voor meer informatie over het fenomeen.

Met de telefoon als gids en geo-coordinator lopend, op de fiets of met de cachemobiel (camper of Karl) of soms met GeoMaat WKAE in zijn cachemobiel (soms met fietsen achterop), op pad.

 

Deze trackable coin kreeg ik ter ere van mijn 1000ste gevonden cache.1000 caches small

team semy small

Van team Semy kreeg ik zo maar een Trackable Coin (foto links) afkomstig uit Curacao. Team Semy heeft  o.a. in de Flevopolder diverse caches verborgen, waarvan ik er al eens enkelen kon vinden. O.a. een heel toepasselijke en goed vindbare cache in Lelystad, genaamd Hotel "De oooievaar" (foto rechts).

Eind maart 2016 reden we erlangs en zagen dat het hotel was volgeboekt. Alle nesten waren bevolkt!

hotel de ooievaar

Omdat we decennia in Breukelen en Maarssen hebben gewoond was het leuk om de klompenroute (nu helaas gearchiveerd) te doen. Veel nostalgische plekjes herontdekt en nieuwe gevonden. De caches waren leuk "verpakt" soms en allemaal goed te vinden. Van de meeste heb ik een foto gemaakt zodat een impressie ontstaat waar en hoe de caches waren verstopt.

Velen in een klomp, sommigen tussen het klimop (rechts), met een klompje erbij, in een dier of bloempotje of aan een hek. Kortom op de meest merkwaardige, ludieke of onlogische plaatsen (in een spuit aan een brandslang ?!?)...

klompenroute02 small klompenroute03 small
 klompenroute05 small  klompenroute06 small klompenroute07 small
 
 klompenroute08 small klompenroute09 small
 
klompenroute10 small
 
 klompenroute12 small  klompenroute15 small klompenroute18 small
 
klompenroute19 small klompenroute19 small klompenroute21 small
klompenroute23 small klompenroute24 small klompenroute25 small
klompenroute26 small

 

      klompenroute28 small

Ook leuk om te doen is figuren op de kaart zetten met smileys. Voorbeelden hiervan zijn het anker (een serie caches in Almere haven), de "smiley's op de Bussummer heide", die ik nog niet compleet heb momenteel, en de "Flevo plane" om en nabij vliegveld Lelystad. Ook Ollie op de kaart in Westbroek ontbreekt niet en er komen er nog meer :-) zoals de kiekendief (26 november 2018) anker
 
smiley
 
  plane ollie op de kaartkiekendief
 

Caches vind je meestal niet zomaar. Soms moet je er een beetje moeite voor doen, soms heel erg veel. Ook vind je tussen het gebladerte zaken die je daar niet direct verwacht, zoals hiernaast... een telefoon, óf hieronder, een iets meer uitgebreidere telefoon???

luistervink

telefoon

Picture0001

Of moet je de boom in...

 skagen grenen
Skagen Denemarken, het uiterste puntje voor een earth-cache